Thursday, April 30, 2009

Bulan Sakit

Jangan salah faham, bukan bulan yang sakit, tapi lately nih my family all sakit-sakit, sakit yang mungkin lambattttt nak lega. Yesterday evening, I got plan ngan kawan2 nak kluaq after lamaaaaaaaaa sangat tak yoyayoya. Ya lah.. since Wan n Tok sakit, I have to look after mommy yang dok jaga Tok n Wan sebab kalau mommy sakit jugak nanti, sapa yang susah??? Kan kan kan????
Dalam pukui 3.30 petang, my paktam called, kata dia balik sampai epot pukui 5.30 petang I buleh amik dia kat epot dak? N dia nak pinjam keta I that nite ok ka, I said ok lah since ada plan pun tak pe I can ask my fren to come n pick me up. So, ok la... Tau-tau pukui 4.30 petang, mommy plak call kata my PakLang tidoq tapi tak gerak-gerak langsung masa MakLang kejutkan dia. Apa lagi, smua orang dah panik. I pun tingat kes my arwah abah. Terusla I call 999, mintak ambulan mai cepat. I terus ambik kereta n balik rumah tangok PakLang memang tak gerak-gerak. Ambulan mai n bawak PakLang ke ER. I kena ikut p hospital since kat rumah pun ada Tok n Wan tak sehat so takdak sapa boleh temankan MakLang. I p sana ngan my fren Wina (she came early sebab kan kami nak p yoyayoya dah kununnya) n my cousin. Tecongok la kat hospital sampai midnite baru depa warded PakLang. Maghrib, I balik rumah sat, mandi-mandi n makan-makan. Then I p pulak hospital dengan mommy around 11 mcm tu, lepas settle mandi n bagi makan Tok n Wan. Kami balik rumah around 1 a.m. terus tidoq sampai subuh tadi plak baru bangun.
Back to my PakTam, I mintak tolong Chu p ambik dia.. Cian PakTam cek.... ampunn naaaa....
Emm.. pikiaq-pikiaq balik, Tok, Wan, PakLang, MakLang, mommy, makngah etc.. Depa smua ada anak-anak boleh tolong jaga sakit demam depa.. Yang takdak anak cemana? Myself? Kalau la sakit esok, sapa la nak jaga..... suap makan, tukaq pampers, angkat mandi, lap badan, basuh biyak, pakai baju, boh bedak... uhuks~
Ya Allah... jangan la hidupku esok menyusahkan orang.. Permudahkan matiku supaya tak menyusahkan sesapa pun... Aminnnnn.......

3 Comments:

Blogger WAN ZUHA ISHAK said...

bab last tu.. zuha pun ada terpikir gak. seram sejuk gak dibuatnya. hurmm...

7:02 PM  
Blogger -ctz- said...

errmm... bukan apa Zuha... takdak sapa yang nak jaga kita esok. lain orang, lain nasibnya. depa lain ada anak-anak.. kita??? laqat ka anak menakan, adik abang kakak nak dok jaga sakit kita??? susah Zuha.... oqang lain tak laqat, lebih2 lagi kalao tak dak rasa kasih.. cemana nak bela????

12:21 PM  
Blogger ikienn said...

sepupu kan ada?

2:02 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home