Tuesday, November 20, 2007

MiMPi.....

Taktau la pasaipa, ct selalu sangat bermimpi... Sejak bermimpi ayaq mengalir masuk dalam rumah macam ayaq bah, n bila I carik maksudnya, kata tafsir mimpi tu :
"Mimpi melihat air mengalir, bermakna akan mendapatkan kabar yang mengejutkan. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit."

Oleh sebab I masih belum ada anak, so, maybe lah I dapat berita mengejutkan tu.. My father passed away, mengejut! So, this is what happen to me.... Sebab tu la I fobiaaaaaaaaaaaa sangat dengan mimpi-mimpi la nih!

Tapi, 2 malam lepas, I mimpi lagi... satu mimpi yang very-very rare! n weird! n entah kenapa, I dok ingat-ingat mimpi tu... Why aaaaa???? Mimpi dia macam ni :

My cousin, tetiba mai bagi baju dekat I (it's a blouse actually). Baju tu kaler putih sangat, sampai memancar-mancar putih dia. Silau! Dia kata "kakchik ambik la balik baju ni, dulu kakchik bagi baju ni kat Lin". Lepaih tu I belek-belek baju tu, dok tengok baju macam tak padan dengan I, tapi qasa macam buleh pakai... Em.. Paih tu dok heran la, pasaipa dia return baju tu kat I? Dalam dok puzzle tu la, I terjaga... Tapi.. warna putih baju tu masih terasa menyilau kat mata....

I search for tafsir mimpi again, n carik about baju putih. Malangnya, cerita pasai baju putih cuma macam ni :

"Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang."
Komen - I bukan berbaju putih, cuma my cousin mai bagi baju putih ja.. kan??? so rasanya tafsir pasai ni takleh pakai.. huhu~ dicemoh????!!!

"Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih, bertanda akan terganggu kesehatan atau ada tamu datang dengan maksud jahat."
Komen - I tak menghias kan???? terganggu kesihatan kaaa??? uwaaaaaaaaaaaaaa!

So, baju-baju putih, takdak la yang bersangkutan.. Tapi... I wonder dengan putih yang menyilau tu. Kenapa putih? Kenapa????

"Jika anda bermimpi melihat warna putih, bermakna rezeki segera menghampiri anda."
Amiiiiinnnnnnn.. If this is true.....

Tapi... kita tak buleh percaya pada mimpi.. Mimpi tu cuma permainan tidoq.. I cuma jadik fobia dengan apa yang berlaku to my arwah abah.. Dengan apa yang abah pernah cakap-cakap dulu, dengan petanda lain, lalat-lalat besaq masuk my room, banyak! n waktu siang plak. I baru lepas mandi, n nak masuk bilik pakai baju, tekejut dengan lalat-lalat yang banyak tu dalam my room.. I panggey abah, dia naik ataih to my room, dia kata spray ngan ridsect, paih tu tutup pintu. I buat apa yang abah suruh. After 10 minutes macam tu, I bukak pintu, takdak pun lalat-lalat mati ataih lantai, lalat tu semua hilang! Tak tau p mana... Magic, kan??? Lepas tu, my mommy menyimpan almari baju, suddenly dia terjumpak cadar, sarong bantai, n sarong tilam I masa I form 3 dulu. Semua warna putih. Tapi sebab tersimpan lama, dah ada line kuning-kuning, so, mommy ambik n basoh cadar tu. Dia pun heran, mai mana smua tu dok elok ja terlipat dalam plastik. Macam benda yang kita dah lama simpan.. Tapi mustahil, kan? cemana buleh timboi balik? Bukannya tak penah menyimpan almari tu!

Bila I baca-baca, tak ingat dah kat mana, petanda serangga dalam rumah tu memang menandakan akan ada kematian dalam masa terdekat. Same goes to the warna-warna putih yang my mom 'ter'jumpak masa menyimpan almari dia. Tak lama lepas tu, abah kembali keRahmatullah... Ss sudden n so fast... :(

Apa pun, rezeki, ajal dan maut semuanya di tangan Allah... Untuk abah, semoga roh abah aman di alam sana... Sorry for everything abah.. I love u so much! Al Fatihah untuk abah...

7 Comments:

Blogger klikcrazy said...

untuk arwah abah ct...Al Fatihah sepanjang masa...semoga roh beliu di rahmati...dan seorang anak yg selalu mengingati seorang abah itu adalah anak yg baik...

mimpi?? kanda pun selalu bermimpi....

baru2 ni mimpi jumpa angelina jolie....dia kasik kanda dukung anak2 dia...hehhehe...kanda pulak dok terasa mcm nak dukung dia....:P
adakah maksudnya mimpi itew...hehehe

u take care ct...

kanda idham

2:38 PM  
Blogger WAN ZUHA ISHAK said...

Hmm... Masih teringat ingat lagi kenangan ngan arwah n auntie. Makan kat f/court, pastu jalan2 tengok motor dan tengok sis sekeluarga balik. Tak sangka lebih kurang sebulan jumpa, arwah pergi menemui Illahi.

Dulu bila sis bgtau arwah meninggal, terkejut! Memang terkejut. Walaupun pertama kali berjumpa dengan arwah, seronok.

Al- Fatihah untuk arwah.

Hugs & Kisses,
-zuha-

4:02 AM  
Blogger umie said...

Al-Fatihah buat ayahanda tersayang CT... umie pun dok ternampak2 dia sampai lar ni... dia senyum... dia sembang... baik sungguh la dia...

mimpi lagu tu ka..?? iskk tak yah dok pikiaq2 ler ct... tak dak apa2 la tu.... umie pun selalu gak mi mimpi jumpa kanda ct hehehehe....

10:26 AM  
Blogger -ctz- said...

kanda ku...
hamboih haiiihhh clicking crazy plak... dah ada hobi baru naaaa... bleh la nanti snap2 gambaq ct ngan ummie ngan zuha...
btw, ngade2 la kanda mimpi angelina jolie plak.. awat tak mimpi ct? ahaks~

10:33 AM  
Blogger -ctz- said...

zuha...

sis dok penin ni.. pasai nak exam.. tatau le sis nih, asai nak exam je, nebes breakdown :P

10:34 AM  
Blogger -ctz- said...

hehehe ummie...
mimpi kanda ka? huhu~
ct plak mimpi ummie :P

10:37 AM  
Blogger ves said...

ermmm...takziah ctz wsz

12:35 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home